A belső féreg

A belső féreg

 

A történelem tanúsítja, hogy az emberiség államalakulatai tévelygések, nemzetek elsüllyedésének sorozata. Csodálatos korban élünk, nagy változások előkészítői, részesei lehetünk. Az igazi emberi értékeket felmutató közösségek megnyilvánulását valamilyen átok – attak – pontosabban önvédelmi képességeink hiányossága miatt sikeresen megfojtották. Ez a kudarc belső féregrágás következménye. Külső, transzparens támadásra a félholt is tigrisként képes védeni sajátjait, minden korábbi ellentétét félretenni, áldozatkészsége határtalan. Mindig belső romás a kiinduló pont, jelei kitapinthatóak, amint a belső erő, képesség sugárzóan szembetűnő, egyéni és közösségi viszonylatában egyaránt. Aktuális feladatunk ebben az irányban a „Dolgozz magadon” jelszó megvalósítása, egészség, tudás, önbizalom, szuverenitás küllemei és tartalmi jegyei első pillantásra felismerhetőek. A belső meghasonlás okát a hozzájárulás törvényének megsértésében kereshetjük. Az ember hangsúlyozottan közösségi lény. Nem létezhet elkülönülten, ha mégis, az csak teljes leépüléshez vezethet. Számos tulajdonsága készteti a közösség építésre. A sikere3s részvételt a közösségben a közösség tagjai általi elismerés jelzi. Ez elfogadásban, megvetésben, lenézésben, alázásban, kiutálásban vagy akár sztárolásban, stb. nyilvánul meg és ennek megfelelően vált ki érzeteket, konformitást – kiegyensúlyozottságot, önbizalmat, szégyent, letargiát, szárnyaló alkotási vágyast, akár arrogáns nagyképűséget, gőgöt, stb. Az elismerés alapja a közösség túléléséhez való hozzájárulás mértéke. A közösségen belül egyesek többlet hozzájárulók, ások deficitesek, hiányos hozzájárulók. A hozzájárulás tartalma és mértéke korlátos közösségi nézet esetén közismert, transzparens. A hiányos hozzájáruló reakciója, hogy csökkenti fogyasztását, növeli igyekezetét a köz javára /kompenzál/. Ha a közösség a kiegyenlítésre nem teremt adekvát lehetőséget, akkor az érintett frusztrált lesz, önbizalmát veszti, bizalmatlanná, gyanakvóvá válik, a közösség perifériájára kerül, szégyenérzetének terhét viseli, dühös, majd gonosz, antiszociális lesz, rombolni fog a minél rosszabb, annál jobb szellemében. Az emberi természet bizalmatlan, sőt rosszindulatú, vagy lázadó minden olyan forrással szemben, melytől tudottan többet kapott, mint amennyit adott. Mindenki rendelkezik ilyen tapasztalattal a mindennapi életből, adósaink viselkedését szemlélve. Ők a legnagyobb, legaljasabb haragosaink.

Milyen könnyen elveszítjük biztonságérzetünket, pld. üres kézzel betoppanunk egy összejövetelre, ahol mindenki látványosan gazdagon hozott valamit, csak mi nem. Ez a magatartás belső indíttatású, etikus viselkedésnek minősül, az ember saját igazságérzetéből, becsületességéből fakad. Az ember csak akkor etikus, ha erős. Önként vállalt és követett viselkedés, ön-determinált erkölcsi érték. Ez az érzék, biztonságérzet könnyen sérül, szégyenérzet következtében az alsóbbrendűség megszilárdul, dinamikusan öröklődik, az egyén sodródhat az extremitások, pld. terrorizmus felé is. a HÉV-rongálások, rombolások gyújtószikráinak ez a forrása. Az ál-emberiesség eredménye egy önpusztító örvény, amibe csak belefulladni lehet azon túl, hogy a kedvezményezettnél erkölcsi rombolást keltünk. Ezen örvényt tapasztalhatjuk az állami szintű fogyatékos-mániás tendenciában, a cigányság (szegénység)-hez történő lesüllyedésben és a rejtőző zsidóság korlátlan követelőző fóbiájában, menekültgyámolításban. „Menekültjeink” jól megéltek munka nélkül a mi olajfuratjainkból, mi tettük őket földönfutóvá, akkor és ma is ezek a senkiházi bérencek a gyámolítók, süketek és vakok. Mi tettük ezeket a „menekülteket” földönfutóvá, parazitává, négy generáció sem lenne elég, hogy becsületes munkához szokjanak. Az első generáció kudarcai dinamikusan átívelnek gyerekeikre, akkumulálódnak és szembesülnek a „terrorizmussal”, ami késleltetett forradalom, lázadás, partizánakció. Belepusztulnak a nemzetek. Így érthető meg, miért nincs hajléktalan cigány és milyen erkölcsi nívót képeznek a senkiháziak az istenek nyelvében, bármilyen fényűző palotában lakjanak is.

 

Húsvéti kakukktojás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>