A tettek mezeje – nyelvünk ereje MAGunk rovata

A tettek mezeje – nyelvünk ereje

MAGunk rovata

 

Előző heti feladványunk magfejtése: A baj abban gyökerezik, hogy még védelmi rendszerekkel is ellátjuk azt a bizonyos, kidöntendő katasztróFÁT. Mi mást szolgál a KatasztróFAvédelem intézménye? Védi a katasztróFÁT! (Mintha ez valami olyan, védendő FA lenne, amit szükséges lenne megmenteni!) Működése nagyon hasonló lehet a természeti környezetünk vagy műemlékeink védelmére létrejött környezetvédelmi és műemlékvédelmi hivatalokhoz…

De milyen szép bepillantást enged a dolgok lényegébe egy ilyen frappáns kis elnevezés! Egyből kilóg ám a lóláb! Ha nem a jelenlegi katasztrofális helyzet konzerválásán dolgozna eme új-keletű intézményünk, akkor akár hívhatnák Katasztrófa-megelőzésnek is, vagy éppen Katasztrófa Elleni Védelemnek, esetleg Katasztrófa Elhárításnak vagy Katasztrófamentesítésnek, ami mind, pont az ellenkezőjét jelenti. De nem így hívják… Vajon miért? Egyszerű dilettancia, vagy a tudatos népbutítás része? Esetleg a tudatos népbutítás eredményességének tesztelése?

Talán, sokan még mindig nem értik és nem érzik át e katasztróFA helyzet súlyosságát! Pedig, ha valami védelmére létrehoznak egy intézményt, ez már önmagában jelzésként szolgál a dolgok elFAjulásáról. Ahol például kötelezik a jó népet, hazugságok törvényként való tiszteletére, mint a holokamu esetében is, miközben az igazság felkutatói és hirdetői állandó fenyegetettségnek és megtorlásnak vannak kitéve, ott nem ismerve tréFÁT, észre kell vennünk, hogy az ÉLET FÁJA katasztrofálisan elFAjult.

A TV Híradót nézegetve pedig, egészen konkrétan tudomásul vehetjük, hogy ma, a bűnözők irányítják a társadalmak életét… Emberek! Még meddig támogatjuk ezeket az aljas, mindenre elszánt élősködőket? Akár adónk 1%-ékával is? Vagy épp a teljes, ránk rót adó befizetésével? Munkaerőnk és szakértelmünk odaajándékozásával? Mindenféle szélhámos szolgáltató cég, rendelkezésünkre állásáért (vagyis a kiszámlázott semmiért) való díjak kifizetésével, függetlenül, attól, hogy egyáltalán igényeljük-e a szóban forgó cég szolgáltatásait?

Sajnos, a kórházi ápolók összefogása, felvonulása, fekete szalagos / pólós tiltakozása, nem fog gyökeres változásokat kiváltani, ebben a gyökereiben rothadó, élősködő rendszerben. Ahogy az egyetemisták sem érhetnek el semmi érdemlegeset tüntetéseikkel… Az oszd meg és uralkodj elv, előbb utóbb szétzilál minden érdekcsoportosulást. Csak, a tovább már nem osztható EGYének válthatják meg a világot!

Miért lehetséges ez? Mert az EGY a legtöbb! Neki ugyanis már nincs szüksége EGYESülésre… Az oszthatatlan egységet, nem lehet megosztani sem! (definíció) De félre a tré FÁT! Hogy lehet az EGY a legtöbb?

Hát, EGY pizza, az több, mint egy fél… Ha van EGY pizzád, ne félj: EGYélj! Ha sok a gazság, az sokkoló, ha mind kiderül, a sok gazságból, lesz I gazság! S az Igazság, mi? Csak EGY (I =1) gazság… A törtÉNelem tele van gazságokkal, csak ÉP(p), töretlen ÉNünk ragyog történelmünk borús egén. Hogy érthesd a lényeget, boldoggá Téged, mi tehet? Sok rajongó csápolása, vagy szív szerelmed ápolása? Mivel sokat szerelni egyszerre nem lehet, boldoggá sem tehet e lehetetlen cselekedet! Végül: sok kis baleset keserítheti életed, de EGY katasztrófa, eltörölheti az ÉLETET!

Tehát végre, lépjünk a tettek mezejére: „KatasztrófaMENTesítésre, magyar!”

(Kópé)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>