Az emberiség érdeke

Az emberiség érdeke

 

Tök mindegy, kire vagy kikre szavazol, mert ha szavazol, a fennálló rendre szavazol. A fennálló rend emberemlékezet óta gyilkol, rombol, mérgez, fosztogat, kínoz, megnyomorít, kizsigerel, hazudik, elszegényít és bebörtönöz. A fennálló rend politikája emberek millióit öli meg. A választások ezen az égadta világon semmit sem változtatnak. A választások a fennálló rendet szolgálják. Akik döntenek, azokra nem szavazhatsz, akikre szavazhatsz, azok nem dönthetnek. Ha távol maradsz a választásoktól, véleményt nyilvánítasz: a fennálló rend jogtipró és emberellenes.

Az emberség jegyében egyesülj embertársaiddal. Az emberség az emberiség legdrágább kincse. Ebben a kincsben mindnyájunknak részesülnünk kell. Az emberiségnek az az érdeke, hogy mindenki egészséges legyen. Az egyes embernek az az érdeke, hogy az egész emberiség egészséges legyen.

Mire vágyunk mi, emberek? Egészséges testben egészséges lélekre, békére, barátságra, szeretetre, szerelemre, értelmes munkára, lakásra, ruházatra, villamosságra, tiszta vízre, tápláló ételre, személyes biztonságra, kapcsolatteremtésre, simogatásra, ölelésre, csókokra, játékra, szórakozásra, kiszámíthatóságra, becsületességre, méltányosságra, szépségre, nevetésre, megbecsülésre, méltóságra és igazságra, a kultúra és a tudomány kincseihez való szabad hozzáférésre, arra a senki által sem korlátozható jogra, hogy Istent vagy isteneket imádjunk, vagy ne imádjunk. Az egyes embernek és az egész emberiségnek egyaránt az az érdeke, hogy ezekből mindenki részesülhessen. Mivel a fennálló rend az emberség legelemibb igényeit sem elégíti ki, sőt szembemegy mindazzal, amire vágyik az emberiség, a fennálló rendnek pusztulnia kell.

„Az ember azt hiszi, az osztályért hal meg, és a pártemberekért hal meg. Azt hiszi, a hazáért hal meg, és a gyárosokért hal meg. Azt hiszi, a személyek szabadságáért hal meg, és az osztalékok szabadságáért hal meg. Azt hiszi, a proletariátusért hal meg, és a bürokráciáért hal meg. Azt hiszi, az állam parancsára hal meg, és a pénzért hal meg, amely az államot kézben tartja. Azt hiszi, egy nemzetért hal meg, és azokért a banditákért hal meg, akik befogták a száját. Azt hiszi – de hát miért hisz bármit is ebben az áthatolhatatlan homályban? Hinni, meghalni… amikor élni kellene megtanulni?” – François Perroux: La coexistence pacifique

 

Molnár Miklós

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>