Beszélgetés Kalmár Jánossal, az UFO-szövetség elnökével

Van-e élet a Földön kívül?

Beszélgetés Kalmár Jánossal, az UFO-szövetség elnökével

 

Sok évtizede kicsi zöld emberekkel riasztgatták az emberiséget, akik UFO-k ban érkeznek és átveszik a földi irányítást.

-Az emberiség történelmét ezer évek óta befolyásolták az idegen civilizációk lényei. Legfeljebb az utóbbi 10-20-évben lett jobban felkapott ez a téma. Oka egyszerű, mivel a technikai szint ugrásszerű változásával a civil emberek számára is hozzáférhetővé váltak a korszerűbbnél-korszerűbb elektronikai berendezések, úgy, mint nagy felbontású kamerák, számítógépes feldolgozású csillagvizsgáló távcsövek, és különféle infra-készülékek sora. Így, ha bárki úgy gondolja, bármikor kémlelheti a csillagos eget óraszám és megismerheti azt a sok különös dolgot, amit a világűr rejteget. Ez azt is jelenti egyben, hogy bizonyos kérdések joggal merülhetnek fel bennünk emberekben, a természetfeletti dolgokkal kapcsolatban, amelyekre egyelőre még nem született elfogadható tudományos magyarázat. Az idegenek mindezzel mit sem törődve eközben is látogatták és látogatják bolygónkat. Az már egy más kérdés, hogy a hatalmas technikai tudásuk és felszereltségük, azok felfoghatatlan működése miatt, félelmet kelthetnek emberekben.

Mit illik tudni az átlagembernek a földönkívüli létről?

-Azt gondolom, hogy nem elsősorban „tudni illene” bármit is az átlagembernek a földönkívüli létről, mintsem inkább nyitottabb emberi hozzáállást igényel ez a kérdés. Konkrétan arról van szó, hogy képesek legyünk befogadni gondolatban is azt a lehetőséget, hogy az univerzumban nem vagyunk egyedül.

Gyakran azt lehetett tapasztalni, hogy ha akár az ország, akár a nagyvilág helyzete kritikussá vált, akkor vette elő a média a földönkívüli történeteket, mintegy elterelő tájékoztatásként.

-Azért jó a kérdés, mert a nagyvilág, ha nagy a gond, akkor előszeretettel dob be egy gumicsontot az embereknek, hogy azon rágódjanak, elterelve a figyelmet a fő problémáról. Azonban az ufó kérdés nem ezért kerül időnként reflektorfénybe, hanem azért, mert fent kell tartani az emberekben az ufók létének esélyét. Egyféle ciklikusság fedezhető fel ebben a kérdéskőrben, ugyanis, ha nagy a szkeptikusság az ufók iránt, akkor engedik, hogy a témát a médián keresztül tárgyalhassák, de ha közben túl sokan válnának nyitottá a „zöld emberek” létével kapcsolatban, akkor pedig egyféle fékező erőként, a hatalom igyekszik lejáratni a témát és hirdetőit is.

Mennyire megalapozottak, hihetőek az információik?

-Az információk egy része szubjektív érzékelésen alapul, másrészről pedig objektívnek tekinthető, mivel a különböző technikai berendezésekkel azok rögzítve lettek. A szubjektív dolgok sok esetben megkérdőjelezhetők és sok esetben viszont nem. A Magyar Ufó Kutató Szövetség éppen azon dolgozik, hogy a szubjektív tényezőket kiszűrje és a valós eseteket pedig bebizonyítsa és dokumentálja, majd archiválja azokat és tájékoztassa az embereket erről. Természetesen vannak olyan titkos informátoraink is, akik illetékes területeken dolgoznak, így tőlük is származnak megbízható információink, de itt a hírgazda személye nem publikus védelmükben, viszont az általuk hozott infó valós és hiteles.

Úgy tapasztalni, hogy az űrkutatók, a csillagászok és az ufológusok nem szívesen működnek együtt. Miért? Féltékenységből? Kishitűségből? Attól tartanak, hogy egymás tévedései lelepleződnek? Nem volna itt az ideje a komolyabb együttműködésnek?

-A tapasztalatok azt mutatják, hogy jogos a megállapítás, miszerint nincs közös együttműködés a csillagászok és az ufó kutatók között. Az okok nagyon kézenfekvőek, ugyanis az ortodox elméletek egyes képviselőinek védenie kell, a mundért és a bársonyszékeket, ami egy kicsit érthető is. Napjainkban ugyanis egy csillagász szakmával nehéz elhelyezkedni, kivéve, ha eltusolják a valós világűrbéli dolgokat, köztük az ufó kérdést is. A tévedések lelepleződésétől nem tartanak a csillagászok, mivel kevésbé tekintenek minket partnernek, hiszen ők képviselik a hivatalos tudományt, így nincs is miről beszélni. Ugyanakkor vannak olyan csillagászok is, akik partnerek az ufó kutatás témakörében és rendkívül együttműködőek velünk. Szerencsére egyre többen! Mi a komolyabb együttműködést már kb. hat évvel ezelőtt kezdeményeztük, éppen az elnökké választásomat követően egy élő televíziós műsorban nyújtottam baráti jobbot a Természeti Törvényeket Tisztelők Társaság-a elnökének, de nem történt áttörés azóta sem. Hangsúlyozni szeretném, hogy a Szövetség tagjainak nagyobb része felsőfokú végzettséggel, nagy szakmai tapasztalattal és gyakorlattal, és mintegy húszévnyi kutatási múlttal rendelkezik. Mindezt azért kívántam megjegyezni, mert a tudásbéli féltékenység indokolatlan és érthetetlen a tudományos berkek részéről, mivel ők is a hazai felsőfokú intézményekben végezték tanulmányaikat, mint mi.

Mi a szép az Önök tudományában? Egyáltalán mennyire fogadják el az Önök munkásságát a tudomány “birtokosai”?

-Azt gondolom, hogy az ufó kutatók talán az egyik legrugalmasabban és legfelelősebben gondolkodó tagjai világunknak. Azért küzdenek, hogy az ezer évek óta titkolt dolgokat napvilágra hozzák, és mindezt azért teszik, mert nem osztják azt a véleményt, hogy a földönkívüli lények léte, csak egy szűk csoport privilegizált vezető joga ismerni. Másrészt a hatalmi körök kizárólagos technológiáinak egy részét az idegen lényektől kapták cserébe a közös együttműködésért. A titkosítás persze hibás megközelítés részükről, mivel a kapott technológia az egész emberiségé, s nem csak egy kis rétegé. Az ufó kutatás szépsége szerintem abban rejlik, hogy bebizonyítsuk, nem vagyunk egyedül az univerzumban és szeretnénk kapcsolatba lépni, más világok lényeivel. Egész embert kívánó feladat az ufókutatás és rendkívül izgalmas tevékenység megfejteni más civilizációk üzeneteit, jelrendszereit, amit nagy örömmel él meg az ember, ha sikerül is.

A legújabb Mars kutatásokról mi a véleménye?

-Megoszlanak azok hitelességeiről a vélemények, itt elsősorban a Marson motorozó lényre gondolok, és nem sorolnám a többi butaságot. Az viszont eléggé logikus dolog, hogy van víz a Marson, és valaha lakott bolygó lehetett. Elgondolkodtató az a tény például, hogy Egyiptom jelenlegi fővárosa Kairó, mivel „El Kahira” „El Kahiró” jelentése – Mars! Vajon egykor kik adták és miért ezt a nevet egy egyiptomi városnak, éppen ott ahol a hatalmas piramisok állnak, mit a Marson is? Lehet, hogy lakóiról nevezték el, akik a Marsról érkeztek valaha Földre?

Hogy látja az emberiség jövőjét a tudomány jelenlegi ismeretei alapján?

-Az emberiség jövője nehezen képzelhető el a jelenlegi elnyomó rendszerekkel. Mindenkinek joga van ugyanis az élethez és nem csak a születéshez, mely elvet a valóságban kellene gyakorolni, s nem csak az elvek szintjén megrekedni. A technikai szint lehetővé tenné a tudományos háttér miatt, hogy bolygónkon győzzön a józan ész. Természetesen ehhez azonnal változtatni kellene a meglévő gazdasági érdekektől vezérlet világon, és egy jóléti rendszer, világ kidolgozásán kellene munkálkodnia az országok az Unió, az ENSZ, stb. képviselőinek egyaránt. Ez az egyetlen járható út szerintem egy élhetőbb, emberibb világ megteremtéséhez, ahol az emberekről szól minden, és ahol az emberek tömegeiért történik minden, azért hogy mielőbb csatlakozhassunk mi is az univerzum egyenrangú tagjai közé.

Kalmár János

 

Köszönöm az interjút:

Rozgics Mária

One thought on “Beszélgetés Kalmár Jánossal, az UFO-szövetség elnökével

  1. Ez a riport már egy nagyon időszerű és értéses közlés volt a magyar emberek felé, mert minden országban sokkal pozitívabban állnak az Univerzum és UFO témához.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>