Csiksomlyó

A SZÉPHAVAS EGYESÜLET karöltve az ŐSEINK ÚTJÁN BARÁTI KÖRREL, pünkösdi zarándok útra hívja Önt

 

MOLDVÁBA - A PUSZTINÁN ÉLŐ CSÁNGÓKHOZ CSÍKSOMLYÓRA – BABBA MÁRIÁHOZ és a SZÉPHAVASRA - A MAGYAROK EGYESÜLÉSÉNEK SZENTLÉLEK KÁPOLNÁJÁHOZ

Indulás 2016.MÁJUS 12-én a kora reggeli órában Budapesten a Dózsa György útról, érkezés május 17-én ugyanide a késő esti órákban.

Az utazás költsége: 35.000.- Ft melyből az előleg 20.000.- Ft.                                                                  Elhelyezés: Gyimesfelsőlokon csángó családoknál.

Egy éjszaka kb. 2500.-Ft /fő, kérhető reggeli és vacsora is mely szintén 2500.-Ft -ba kerül. Mielőbbi jelentkezésüket szeretettel várja: Hárs Klári +36-20 -7700 -773 – www.szephavas.hu                         www.facebook.com/oseinkutjan

 

Program:

  1. május 12. Csütörtök: Egész napos utazás rövid megállókkal Az esti órákban érkezünk GYIMESFELSŐLOKRA, majd elhelyezkedés a vendéglátó családoknál.
  2. május 13. Péntek: Ezt a napot MOLDVÁBAN, PUSZTINÁN töltjük, Nyisztor Tinka csángó néprajzkutató vendégeiként.
  3. május 14. Szombat: A keresztaljak hajnalban indulnak CSÍKSOMLYÓ FELÉ, a mi zarándokaink reggel fél 5 tájban csatlakoznak a Gyimesközéplok felől érkező Keresztaljához.

A Gyimesi – hágón, Székely falvakon keresztül Csobotfalva irányából érkezünk a Nyeregbe

a Szentmise kezdetére.

Aki a 32 km-es zarándokutat nem tudja gyalog vállalni, azt szombat délelőtt a busz beviszi a Pünkösdi Szentmisére Csíksomlyóra. Ugyan ez érvényes arra is, ha valaki nem szeretne virrasztani. Este a buszunkkal visszatérhet Gyimesfelsőlokra a szálláshelyére.

  1. május 15. Vasárnap: A virrasztás nehézségeit elfeledtető, a Szentlélek szabadító erejét meghozó NAPFELKELTE, és a Kegytemplomban megtartott Szentmise után 8 – fél 9 körül busszal indulunk vissza Gyimesfelsőlokra. Délre átmegyünk GYIMESBÜKKRE, ahol székely és csángó testvéreinkkel együtt várjuk a SZÉKELY GYORS és a CSÍKSOMLYÓ EXPRESSZ begördülését az állomásra és a felújított ŐRHÁZHOZ. Az EZERÉVES HATÁR és a RÁKÓCZI VÁR megtekintése után visszatérés a vendéglátó családokhoz.
  2. május 16. Hétfő: 10 órakor indulás a SZÉPHAVASRA , A MAGYAROK EGYESÜLÉSÉNEK SZENTLÉLEK KÁPOLNÁJÁHOZ. A zarándoklatot Molnár V. József néplélek kutató vezeti. A hegytetőn a Kápolnánál valóban ISTEN TENYERÉN ÉREZZÜK MAGUNKAT!

2017.május 17. Kedd: Indulás haza a hajnali órákban.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>