Egészségünk védelmében

Egészségünk védelmében

 

Hosszú távú kutatások

Mint megannyi tudományos próbálkozás során, egy adott egészségügyi eljárással kapcsolatban jelenleg csupán az állatokon végzett kísérletekből vonhatunk le hosszú távú következtetéseket. Az élő táplálékokra vonatkozó kutatások között a legfigyelemreméltóbb Francis Pottenger Pottenger macskái című tanulmánya. Ez a dokumentum részletesen ismerteti egy tíz éven át tartó, hatszáz macskán végzett táplálkozáskutató tanulmány következtetéseit. Az eredmények nemzedékeken keresztül mutatták be a főtt eledelek (a hiányos étrend) pusztító és a nyers táplálékok (az optimális étrend) egészséges hatását. Az alábbiak magukért beszélnek:

 

A hiányos étrenden élő macskák első nemzedéke:

Szívbetegségek, rövidlátás vagy távollátás, a pajzsmirigyek csökkent működése vagy gyulladása, a vese, máj, here-, petefészek fertőzés, az ízületek illetve a környező izmok gyulladása; paralízis, agyhártyagyulladás, idegrendszeri gyulladás.

 

A hiányos étrenden élő macskák második nemzedéke:

Ezek az első generációs nőstények kicsinyei. Az első nemzedék valamennyi tünete itt fokozatosan súlyosbodott. Sokkal ingerlékenyebbek, nehezebben kezelhetőek, veszélyesek, szexuális érdeklődésük gyenge vagy perverz, szerepcserék, allergiák, bőrkárosodások lépnek fel náluk.

Gyakori a vemhes nőstények elvetélése, az első generációban körülbelül húsz százalék, a másodikban hetven! Az ellés általában nehéz, sok nőstény belepusztul a vajúdásba. A kölykök közötti halálozási arány szintén magas: vagy halva születnek, vagy túl gyengék.

 

A hiányos étrenden élő macskák harmadik nemzedéke:

Ezek a macskák a második generációs nőstények kölykei. A kizárólag főtt eledelt fogyasztó macskák esetében soha nincs háromnál több utód, ők már képtelenek egészséges kiscicák világra hozatalára. Népességük olyannyira legyengült, hogy egyikük sem éri meg a hetedik hónapot, s így kihal a nemzedék. (Lásd a túltenyésztett, betegségre hajlamos fajmacskákat.)

 

Az optimális étrenden élő macskák:

A 2/3 rész nyers hússal, 1/3 rész nyers tejjel és tőkehalmájolajjal táplált macskák egyaránt meglepő egységességet mutatnak méretben és csontfelépítésben. Nemzedékről nemzedékre szabályos, széles pofa, kiugró pofa- és szemöldökcsont, ennek megfelelő orrüreg, széles fogsorív és szabályos fogazat jellemzi őket. A nőstény koponyájának alakja különbözik a hímétől és a nemek közötti megkülönböztető jegyek erősek maradnak. A bőrhártya szívós és rózsaszín, fertőzés vagy rosszindulatú elváltozás jelei nem láthatóak rajtuk.

A kísérlet befejezéseképpen Dr. Pottenger a kétféle macskacsoport ürülékével trágyázott növényeket tanulmányozta. A nyers táplálékkal etetett macskák esetében a növények pompásan fejlődtek. A másik csoportoknál gyengék lettek, alig-alig voltak életképesek. Mindebből kiderül, hogy a főtt táplálékon alapuló étrend nem kedvez semmiféle életnek.

 

Íme a tények:

A tudomány legkártékonyabb feltételezése, hogy a szervezet könnyen megemészti és kellőképpen feldolgozza a főtt táplálékokat. Nincs kétség, a főzés csökkenti a vitaminok és az ásványi anyagok számát, elpusztítja az enzimeket, a hormonokat és az oxigént, kedvez a savfelhalmozódásnak, gátolja az alapos emésztést, gyengíti az immunrendszert, valamint a test szöveteinek és sejtjeinek bioaktív elektromos töltését. Hasonlóképpen csorbítja a természetben előforduló antioxidánsok erejét is. Mindent összevetve, a főzés nagymértékben felelős a testünkben található mérgező anyagok szemétdombjáért. A nyers táplálékok eltakarítják a sok felhalmozódott szemetet, kitisztítják az eltömődött szerveket, visszaállítják valamennyi sejt egészségét és életerejét, azonkívül fogyasztásukkal egészségünket és életünket magunk befolyásolhatjuk. Ezek a nyers tények az élő eledelekről.

*

A leírtak ismeretében egy fegyintézetben kísérletképpen az elítéltek egy részének csak nyers táplálékot adtak. Rövid időn belül érdekes változásokat figyeltek meg: csökkent az agresszió közöttük és megváltozott a jellemük is, sokkal könnyebben alkalmazkodtak és viselkedési szokásaik is a normális életben elfogadotthoz hasonult. Mindezek után ki-ki eldöntheti, hogy melyik utat választja.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>