Életmentő segítség!

Életmentő segítség

 

„Oszit” – azaz Gyevi-Szabó Ferenc Antalt – (alias: Franceskó is) teljes nevén talán kevesen is ismerik – fotórovat vezetőnk, aki a rendszerváltozásnak csúfolt negyed százada minden fontos eseményen ott volt, megörökített sok-sok történelmi pillanatot, most azonban a legnagyobb csatáját vívja. Néhány hónapja leukémiát állapítottak meg nála, méghozzá olyan előrehaladott állapotút, amelyen az orvosok szerint csak a csoda segíthet. Miután „Oszi” betöltötte a 65. életévét, a hazai betegségügy lemondott róla, mivel nem ajánlják az életmentő műtétet. Erről a ronda betegségről azt lehet tudni, hogy a fehérvérsejtek felzabálják a vörös vértesteket, s így oxigén hiányában a test „negfullad”. Az OEP pedig néhány palacknyi vér után nem finanszírozza a pótlást sem, tehát lassú halálra ítéli a betegeket. „Oszi” egyelőre még küzd, nem adta fel, de életben maradásához vérre van szüksége.

Kérjük ezért, hogy aki csak tud adni vért, tegye meg, hogy hátha az a „csoda” megtörténhet. Ha nem, ha úgy érzi „Oszi”, hogy elfogyott az ereje a küzdelemhez, akkor úgy is jelezni fogja. Nem írjuk meg, hogy milyen vércsoportra van szükség, mert bárki adhat vért, a vérellátó a megfelelőre becseréli azt.

Aki tehát Franceskónak tud adni vért, feltétlenül az alábbi adatokat jegyezze fel és ezt véradáskor diktálja be:

Gyevi-Szabó Ferenc Antal, TAJ száma:013718509, az MH EK Honvédkórházban fekszik. Ezek az adatok elégségesek ahhoz, hogy részére eljuttassák a szükséges vérmennyiséget. A segítségükre nagy szükség van, mert lehet, hogy néhány nap múlva már késő lesz.

Aki meg tudja tenni, kérjük jelezzen vissza akár a szerkesztőségünk címére, akár Francesko facebookos címére, hogy tudjuk, kb. mennyi vér érkezett a nevére, mert ismerve a hazai korrupciós viszonyokat, nehogy félúton „elkallódjon” az adomány, s Oszinak azt mondják: senki sem adott számára vért.

Bármelyik véradó állomásra be lehet menni, a szükséges adatokat bediktálva már megtették, ami a legfontosabb. A többi valóban már Oszi és a Jóisten kezében van.

Köszönjük Franceskó nevében és reménykedjünk, hogy talán még személyesen ő is köszönetet tud majd mondani a segítségükért.

R.M.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>