Eltitkolt iparág

ELTITKOLT IPARÁG

 

Múlt héten írtam a kormány nagyszabású iparosítási programjáról, történetesen a jármű, az élelmiszer, az elektronika, és az egészségipar megálmodott távlatairól. Viszont egyetlen szó sem esett az egyszerű szolgáltatásból mindenható hatalmi ágat kreáló, az igazságszolgáltatást igazságiparrá züllesztő, a módszerváltás óta tartó, több cikluson átívelő programról. Az iparosítás, a Göncz Papa bábáskodásával sebtében összetákolt, Sólyom László vezette, Alkotmánybíróság által, a Zétényi – Takács -féle igazságtételi törvény elmeszelésével kezdődött. Majd rovott múltú, bírálhatatlan bírók segedelmével olyan közismert személyek alapozták meg hírnevét, mint Tocsik Márta (804 millió), Kulcsár Attila (8,3 milliárd), Princz Gábor (34,6 milliárd), Hunvald és Hagyó (1,5 – 1,5 milliárd), Tarsoly Csaba (200 milliárd), vagy a 85 évre titkosított olajszőkítésből vagyont szerzett anonim politikusok, közéleti személyiségek, s gengszterből lett üzletemberek (több százmilliárd). Nevezettek a zárójeles összeget nem befektették az igazságiparba, hanem kimarkolták, méghozzá a közösből. Azért némi hozadéka mégis csak lett a machinációkba fektetett munkájuknak, miattuk fejlesztették kétszintessé az ítélkező iparágat. A földszinten torolják meg elképesztő büntetésekkel a pitiáner bűnöket, fenn az emeleten pedig, pitiáner, ejnye-bejnyével, az elképesztő gaztetteket.

Példák sora helyett, két egészen friss eset. Egy nagy, és egy kis közszolgát citáltak bíróság elé, hivatali visszaélés vádjával. A nagy, ténylegesen nagyobb termetű, nagyobb étvágyú, nagyobb hatalmú, nagyobb fizetésű, és nagyobb zsivány is volt, mint sorstársa, ezért ügyét természetesen az emeleten tárgyalták. Folytatólagosan, bűnszervezetben másfél milliárdot tapsolt el a BKV kasszájából, aminek egy részét, Nokiás dobozban, a közlekedési cég vezére saját kezűleg kézbesítette. Hosszadalmas vizsgálódás után bűnösnek találtatott, amiért két év börtönbüntetést kapott, négy évre felfüggesztve! A kisebbik közszolga felett a földszinten ítélkeztek. Ő, földterületi adatok kiszolgáltatásáért, kettőszázötvenezer forintot fogadott el, az őt csapdába csaló ellenőrző hivatal furfangos munkatársától, amit ott melegében persze vissza is vettek tőle. Így, mindenfajta károkozás nélkül őt is bűnösnek találták, – teszem hozzá abszolút jogosan – és két év hat hónap letöltendő börtönre ítélték, ráadásként öt évre, tanult munkájának gyakorlásától is eltiltották. Befejezésként ide azt a mondatot szántam; a tőkés igazságipar elszemtelenedett libsi menedzserei, Justícia kezében tartott, a bűn és büntetés egyensúlyát jelképező mérleget Nokiás dobozra cserélték, de ez a gondolat immáron érvényét veszítette. Ötévi sunnyogás után ugyanis közzétették a tíz ember életét követelő, 123 súlyos égési sérülést, továbbá összességében 38 milliárdos anyagi és természeti kárt okozó vörösiszap katasztrófa felelőseinek perében kiizzadt verdiktet.

Most kapaszkodjanak meg, és nézzék a plafont! A józan eszétől is függetlenné vált bírónő, az altalaj stabilitásvesztésének ürügyén, valamennyi érintettet felmentett minden felelősség alól, ami azt is jelenti, hogy a 60 milliárdos magánvagyonnal bíró Tolnay és Bakonyi klán helyett, mi fizetjük a teljes helyreállítást. Sajnos az életeket mi sem tudjuk visszaadni. Mindenesetre ezt a gyalázatos ítéletnek titulált förmedvényt, Kolontár főterén olvastatnám fel a tisztességétől és még sok egyébtől független bírónővel, oldalán a gazember szakértőivel!

Ezzel az ítélettel már nem csak a mérleget, hanem magát az igazság gyönyörű istennőjét iktatták ki a féltve őrzött igazságiparból, s talapzatán már ott pöffeszkedik az undorító, öntelt, potrohos, szivaros pénzember, kezében bankóköteget lobogtatva, zsebében a lealjasodott bírókkal, szakértőkkel, hamis tanúkkal.

Szentmiklósi István

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>