FAGYLALTOS KURIÓZUM EGERBEN

FAGYLALTOS KURIÓZUM EGERBEN

 

 

Újságunk régi olvasói tudják, hogy a gyerekekre tisztelettel és gyakran elragadtatással tekintek. Rengeteget tanultam tőlük szülőként, ismerősként vagy alkalmi találkozásaink kapcsán. A gyerekrajzok bűvöletében éltem évekig, csodálva a zseniális képi megfogalmazásaikat, és ha még beszélgetni is tudtunk arról, amit a papírra varázsoltak, bizony gazdagabb,  bölcsebb lettem általuk.

Kátai Mihály festőművész jubileumi kiállításában gyönyörködtem hosszasan. Amikor a kellemesen klimatizált termek hűvöse után elhagytam az épületet, a verőfényes napsütéstől átforrósodott levegő szinte mellbe vágott, s a belső képeim hirtelen párás vizes-és söröskorsó látványát villantották fel. Két óvodáskorú fiúcska hangja vonta magukra a figyelmemet. Többször is visszaszaladtak egy utcára nyíló ablak elé és minden elismerésüket kivívott elragadtatással dicsérték a már bekebelezett fagylalt kiválóságát. Hálásan, lelkesen köszönték vidáman ugrándozva, majd szófogadó módon csatlakoztak boldog szüleikhez. A kíváncsiságom fokozódott, amikor a derűs mestert megláttam az ötletes “cégfelirattal” sajátos módon keretezett ablak mögött, s fennakadt a szemem a Csipkerózsa és Aukland fagyikon az ismertebb választék mellett. Amikor megtudtam, hogy csipkebogyóvelőből készült az egyik, tejszínes mascarpone, gesztenye, ropogós mogyorókrém variációval a másik, már erőteljesen módosultak a vágyképeim. Sajnos két nagy gombócnál többet nem tudok édességből elfogyasztani, de ez a kétféle fagyi kitűnő minőségű volt, s nekem elegendő. Jólesően fogyasztottam, s közben hallgattam, hogy milyen különlegességek fordulnak elő a nyolcvanféle variációban. Azt már csak gondolom, a fagylaltos-pult méreteinél fogva, hogy naponta cserélődik a választék, és mint akkor is, naponta tízféle kínálatból lehet válogatni.

A Széchenyi utca 9. számú épület műhelyének utcára nyíló ablakán Ipacs Antal Pipacs FAGYLALT-ja csábítja az alkalmi- és törzsvásárlókat. Fényképfelvétellel hitelesítem ezt a kis kedvcsináló történetet. Kóstolják meg, ha arra járnak!

 

16. fagyi

Simonné Schuck Mária Magdolna

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>