GAZDAGOK ÉS SZÉPEK

GAZDAGOK ÉS SZÉPEK

Az elmúlt években többször bíráltam a magyar igazságszolgáltatást, sőt jó néhányszor elhatároztam, nem hallgatok vagy olvasok el bírósági ítéleteket, illetve azok indoklását. Mindig felzaklatnak a kontár módon megfogalmazott, kiskapukat felkínáló törvények, a bicskanyitogató politikai színezetű jogi csűrés csavarások, valamint a közfelháborodást kiváltó dilettáns ítéletek.

Most mégis sikerült belefutnom egy ilyen gyönyörűségbe. A Fővárosi Törvényszék egy jól kereső és adót is fizető, majd válása után nyugdíjba vonult férfit arra kötelezett, hogy 350 ezres nyugdíjából, havi 300 ezer forintnyi tartásdíjjal biztosítsa, gyermekei továbbra is fenntartandó luxus életmódját. Egyetlen mondat a bírói indoklásból. „A felek gyermekei számára jár például a tablet, az iPhone, a márkás ruha és cipő, stb”.

Kíváncsian várom a T. bíróság tartásdíjra vonatkozó verdiktjét annak a férfinak az ügyében, aki egy tucat ingatlanának bérbeadásából havonta fél milliót kasszírozott, adómentesen, amiket aztán válása előtt neves színésznő édesanyja nevére íratott, csakhogy kibújjon egyetlen gyermekével szembeni kötelessége alól. A mama állítólag sebtében el is adta mind a tizenkét ingatlant. Szerényen számolva is a befolyt 150 milliócskának vajon hány százalékát juttatja a taláros testület a leszármazottnak, és az őt nevelő ex-feleségnek?

Ha, a napjainkban dúló férfiellenes diszkrimináció, vagy a „kopasszuk meg a gazdagokat!” jelszavú proli vircsaft szemlélete érvényesül, akkor akár százmillió is érkezhet a kis csecsszopó számlájára, ha viszont az „Elvtársak, ne hagyjuk a tényektől zavartatni magunkat!” szocialista nézet szolgál a döntés alapjául, akkor hoppon is maradhat a kicsike.

Tombol az irigységre épített jakobinus gyűlöletkampány, ahol egy kalap alá vesznek, és egyformán utálnak minden vagyonost. Pedig vannak a gazdagok, és vannak a szépek, vagyis az öntömjénező, az észosztásban profi széplelkek. Előbbiek a gondolkodó, kockáztató, szorgos, alkotó, munkahelyeket teremtő, kitartó munkával vagyont szerző, adót fizető, a hazát is gyarapító tisztességes vállalkozók, utóbbiak meg a hivalkodó, az országnak csak ártó kiárusítók, privatizálók, kommunista örökösök, csalók, tolvajok, vigécek, munka nélkül megtollasodott nímandok. Volt egy gazdaggá lett személyes ismerősöm, Béla bácsi. Esztergályosként dolgozott egy nagyvállalatnál, s annak felszámolásakor nem a bankot gazdagította végkielégítésével, hanem kipótolva azt addig összerakott forintjaival, három esztergagépet vásárolt, és ennyivel kezdte vállalkozását. Mára a környék legjobban fizető, több mint száz embernek munkát adó, nagyüzemmé fejlődött a három géppel indult kis műhely. A tulajdonos pedig adóján felül, tekintélyes összeggel támogatta a település iskoláját, nyugdíjas és művészeti csoportjait, az infrastrukturális fejlesztéseket. Váratlan halála után, a szakmába s a vezetésbe is beletanult fia vette át a stafétabotot, és viszi tovább a céget, apja nyomdokain, nem kevés fizikai, szellemi és anyagi befektetéssel. Nem tőlük, és a hasonszőrű stressztől, infarktustól, agyvérzéstől fokozottan fenyegetettektől kellene irigyelni a látszólagos jólétet, gazdagságot, hanem a szépet tevő, az országot privatizáló és kiárusító kádkőgyárosoktól, libapecérektől, zöldbáróktól, pénzlenyúlóktól, a kőbuta szakértőktől, tanácsadóktól, a munka nélkül milliárdossá lett gengszterektől, a politikai, és média celebektől. Tőlük viszont nem irigyelni, elvenni kell a lopott, csalással, szélhámoskodással, ügyeskedéssel, teljesítmény nélkül, bűnös úton összeharácsolt mesés vagyonokat! Csakhogy mindezt érintettsége folytán a hatalom nem akarja, az igazságszolgáltatás pedig nem meri felvállalni, inkább a bűntettek elévülésével, meg mindenféle mondvacsinált mentelmi joggal óvják az elkövetőket. Bűn nem évül el, nincs rá igazolás, és nem élvez jogi mentességet sem, azt vagy megbocsájtják, vagy nem. Ne a független bíróságokban bízzunk, hanem az egy Igaz Bíróban!

 

Szentmiklósi István

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>