A lopás művészete
Koszorús költő fejedelmünk, József Attila akár így is írhatta volna örök érvényű sorait: Lopni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes! Nem elég, hogy a pokoli nürnbergi törvényekkel is simán felérő Covid-terrort kell megszenvednünk a nap 24 órájában, de ennek sötét leple alatt továbbra is úgy lopják ki a csipás szemünket a „nemzeti” mester tolvajaink, ahogy éppen kedvük tartja.

Tények, amiket kevesen mondanak ki

Részlet az Itt és Most szovátai televízió műsorából

 

A szovátai televízióban az Itt és Most műsorban Gál Krisztina készített interjút dr. Fekete Erzsébettel, a szovátai Nyárád Kórház orvosával, a covid-19-el kapcsolatosan arról, hogyan látja a mostani helyzetünket.

-A covid-19 vírusról szólva háromféle véleményt ütköztetnek. Van, aki tagadja, hogy létezne, mások a legfélelmetesebb betegségként tüntetik fel és van, aki azt mondja, hogy létezik a covid-19, de mint bármely más influenza, úgy kell ezzel is foglalkoznunk. Önnek mi erről a véleménye?

Magyar feltámadás
Embernek maradni
Egyszer egy ismerősünket meg akarták büntetni, mert azzal vádolták, hogy tagadja a holokausztot. A bíró kérdésére csak annyit mondott: - Én soha nem tagadtam, csak keveselltem! A bíró annyira meglepődött, hogy a szemüvege is fennakadt: - Hogy érti ezt? – förmedt rá. – Ahogy gondolja. Nekem kevés a számadat – jött a válasz, s a bíró jobbnak látta, ha nem megy bele nagyobb vitába, hát elengedte a bepanaszoltat. Hát valahogy így vagyok én is a mai vírus-riogatta korunkkal. Nem tagadom, csak kevesellem.

Rémhírterjesztés?
Most mindenki Ausztriával példálózik, hogy ott aztán micsoda szigorítások jönnek, mert emelkedett a betegek aránya. Nézem a statisztikát, eddig tíz hónap alatt 1681-en haltak meg - nem kovid-19-ben, hanem a halottak szervezetében találtak covid-19-et is. Tessék egy kicsit számolni: Ausztria összlakossága 9 millió körüli. A 9 milliónak 90.000 az egy százaléka!!! Akkor az 1681 fő hány ezrelék is? Összesen 0,5 ezrelék! Ez volna a pandémia?! senki nem tagadja a járványt, a hasonló betegségek megnövekedését, na de milyen világjárvány ez, amely világszerte kb. hasonló arányt mutat. És akkor még ennek az aránynak a minimális töredéke az, ahol elsősorban a covid-19 volt a fő okozója a halálnak. Idehaza - szerencsére - még kisebb az arány! És akkor mi van!

Egy IGAZ igazságszolga kerestetik
Amikor e sorokat olvassák, éppen 80. életévét tölti Győrkös István, aki 1476. napja a büntetés-végrehajtás rabja, jelenleg a sátoraljaújhelyi börtön magáncellájában tölti mindennapjait. Mit lehet ilyenkor mondani? Boldogságot? Sikereket? Mit kívánhatunk? Elsősorban kitartást! Hogy legyen ereje elviselni, éppen olyan méltósággal, mint ahogy eddig is tette a rá kiszabott büntetést. S hogy érje meg azt az időt, amikor végre bebizonyosodik, hogy ártatlanul ül a rácsok mögött. Ma ugyanis minden közvetlen bizonyíték nélkül, a rendőrök – a feltételezhetően „baráti” gyilkosság elkövetői - bemondása alapján szabtak ki rá életfogytiglani börtönbüntetést, s csak látni kellett volna a „vérügyész” ábrázatát, milyen cinikusan közölte, hogy 103 éves korában sem biztos, hogy akár feltételesen is szabadon bocsátható. S nem átallotta megjegyezni; a jelen törvények szerint büntetlen előéletű a „vádlott”, de azért a bíróság vegye figyelembe, hogy ült már börtönben.