Kire veszélyes az Uber?

Kire veszélyes az Uber?

 

A minap egy ismerősöm névnapi összejövetel után a késő esti órákban, kissé kapatosan – de nem részegen – úgy döntött, hogy taxit rendel és azzal megy haza, miután Budapest külterületén – Szigetszentmiklóson – lakik. Nosza, itt az alkalom és kipróbálta az Uber szolgáltatását. Érkezett is pillanatok alatt a taxi, a vezető udvarias, készséges, a közeli kisvárosba érve 6 és fél ezer forintot kérve jó éjszakát kívánt, s elhajtott. Reggel, az éjszakai mámort kialudva ismerősöm az interneten reklámozott tarifával átszámolta az útiköltséget, s bizony az így kapott összeg a 2 ezer forintot sem érte el. Többszöri ellenőrzés után is rájött, hogy pontosan tud számolni, ezért az Uber diszpécserszolgálatánál elpanaszolta esetét, majd túltette magát a bosszankodáson, s úgy ítélet meg, hogy a hazai taxitársaságok még ennyiért sem hozták volna haza. Alig egy óra múlva a bejárati ajtaján csengettek, s a legnagyobb megdöbbenésére az éjszakai „pilótája” állt előtte. Bocsánatot kérve a túlszámlázás miatt visszaadta a jogtalanul kért összeget és még a borravalót is, majd illedelmes köszönés után elment. A fiatalember csodálkozva nézett körül: a ház előtt sehol a tucatnyi taxis kolléga, akik öklüket rázva „anyázzák”, nincs fenyegetőzés, senki sem akarja móresre tanítani. A „megtévedt” taxis – hogy főnöki utasításra-e, már nem is számít – igyekezett a lehető leggyorsabban és emberhez méltóan jóvá tenni vétkét.

Ezek után nem is lehet csodálkozni azon, hogy nem túl népszerű az Uber. A hazai taxistársadalom ha ezt képes lesz überelni, akkor, de csak akkor elképzelhető, hogy tiltakozásuk szimpátiát vált ki az utasokból is. Addig azonban jó volna, ha előbb saját házuk táján igyekeznének rendet tenni.

 

R.M.

One thought on “Kire veszélyes az Uber?

  1. Tegnap az egyik Klubtársamtól kaptam egy Világ Magyarsága ” lapot. Mindjárt a címlapon két csodás írást találtam, az egyik: ” Korunk társadalma”, RM szignóval , a másik : Veres Péter verse,”Ha nem lehettél szálfa ”
    A Net-en fogom őket tovább küldeni a barátaimnak.
    Gratulálok !

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>