Martonyi megszólalt, de minek?

Martonyi megszólalt, de minek?

 

Marton Adrienn, a Kossuth Rádió riportere felvezetőjében elmondta, hogy Martonyi János ex külügyminiszterünk az utóbbi időben visszavonultan él, nem nyilatkozik senkinek sem. Neki azonban sikerült szóra bírni, megszólítani Martonyit, mint egykori „rendszerváltót.”

Ne csodálkozzon a kedves Olvasó, hogy ilyen rendszerváltozás történt hazánkban, mint amilyen. Martonyi bevallotta, hogy 1988-ban belépett az MSZMP-be, tehát párttagként. Igaz utólag most ezt elhibázott lépésnek tartja. Azzal hivalkodott, hogy bizony ő a kincses Kolozsváron született és olyan indíttatásban volt része, hogy bizony nekünk Európához kell tartoznunk. Azt már én teszem hozzá: nem tudom, eddig Martonyi mit gondolt, hogy hol él? Elöljáróban elmondta, hogy színészi pályára készült, s aztán végül mégis csak a jogi egyetemet választotta. A színészkedés az érződött is mindvégig politikai pályafutásán, úgy fogalmazott egyébként, hogy ő mint jogász, a törvényesség felett őrködött. Meg is lett az eredménye, a spontán privatizáció, a rablóprivatizáció folytán szép lassan elprivatizálták az országot. Mint bevallotta, a Privatizációs Vagyonügynökségben vezető posztot töltött be. Képes volt olyat állítani, hogy Magyarországon a privatizáció hasonlóan zajlott le, mint a körülöttünk lévő volt többi szocialista országban. Holott az átlag polgár is tudja, hogy nálunk a rablóprivatizáció folytán nagymérvű országkiárusítás ment végbe. S aztán a reprivatizációt is ők indították meg a Kisgazdapárttal, meg az SZDSZ-el az élen. Becsapták az embereket, a minimális kárpótlással is. S aztán később külügyminiszterként is többet ártott az országnak, mint használt. Bár erről nem beszélt a riport során, hogy Göteborgban 2001-ben külügyminiszterként ő írta alá azt a törvényt, melynek eredményeként a magyar földet is a tőke szabad áramlása címszó alatt tőzsdére vitték és bárki szabadon megveheti.

 

Újvári József

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>