„Minden szörnyűbb, mint hittem akkor”

„Minden szörnyűbb, mint hittem akkor”

 

A világ figyelme most az úgynevezett Iszlám Állam gaztetteire irányul. Elsősorban azért, hogy ki mennyi fegyvert tud rájuk sózni, a gyilkos hordára és az ellenük védekezőkre, hiszen a biznisz az biznisz. Márpedig a háború a legkifizetődőbb ebben a heródesi világban. Megfigyelték már, hogy az úgynevezett ISIS a legmodernebb amerikai és izraeli fegyverekkel pózol? Vajon honnan e fegyverarzenál? Ki öltözteti őket? Élelemmel és gyógyszerrel ki látja el akkor, amikor a szerencsétlen megtámadottaknak gyakran még víz sem jut? Ez a mocskos színjáték valójában most azért zajlik, hogy kipróbálják a legújabb gyilkolóeszközeiket egyrészről, másrészt pedig teszteljék ismét az itt élő népeket. Pénzért ki mire hajlandó. Mert erről van szó. Szaúd-Arábia 259 milliárd dollárt költött fegyverre csupán a Szíria elleni harcokban! Ebből a pénzből az egész arab világot emberhez méltó életkörülmények közé lehetett volna juttatni, a szétlőtt Irakkal, Szíriával, Libanonnal, Líbiával és a többi, sokat szenvedett arab országgal egyetemben még Palesztinát is felvirágoztathatták volna. Helyette közösen létrehozták az ISIS-t, mert még ekkora erő sem képes az arab hazaszeretetet, a szülőföldjük iránti hűséget leverni, hát kellett egy újabb front, amelynek leple alatt beszivároghatnak, mint „békefenntartók” oda, ahová eddig a lábukat be sem tehették. Európában talán még emlékeznek a holland békefenntartókra? Azokra, akik asszisztáltak egy bosnyák falu, Srebrenyica férfilakosságának a kiirtásánál. Azokra a többi „békefenntartókra”, akik Afganisztánban is és másutt is mindig félreálltak, ha megbízóik úgy kívánták, s hagyták, hadd tizedeljék az ártatlanokat. Azt a kérdést miért nem tette fel senki a „világbéke” miatt aggódóknak, hogy ugyan honnan a pokolból nőtt ki ez az Iszlám Állam és mitől lett egyből olyan gazdag, amilyen szintre sok évezredes múltra visszatekintő arab ország sem volt képes felküzdenie magát a folyamatos harcok miatt? Kinek az érdekeit védik, mert az arabságét nem, az igazi keresztényekét még úgysem. Gyilkos cselekedetükkel pedig elsősorban az iszlám lejáratását segítik elő, bár cinikus módon magukat éppen iszlámnak nevezik.

Ha nem volna jó üzlet az Iszlám Állam, akkor a fegyver és utánpótlás-csap elzárásával, az őslakosságot brutálisan legyilkoló Amerika vagy a palesztin holokausztot folyamatosan fenntartó Izráel már rég felszámolhatta volna e kétes hírű bűnbandát. De nem. Helyette szinte már egymást tapodva ott tolong a „művelt” Nyugat, hogy részt vegyen a „béketeremtésben”, amely mögött piszkos üzleti érdekeik bújnak elő. Olaj, gáz, ásványi anyagok megkaparintása az elsődleges cél, s a maradék koncon, az újjáépítésen vitázzanak a kisebbek. Mert a forgatókönyv már rég kész volt: kell a világ színpadán egy kis szenvedés, egy kis vérfürdő, lehetőleg gyermekek, ártatlan civilek ellen elkövetve, aztán iskolák, kórházak megtámadásával fokozni lehet a „nézőközönségben” a feszültséget, majd a katarzist követően indulhat az offenzíva, a valóságos terv: megkaparintani azokat az olaj- és gázmezőket, forrásvizeket és értékes ásványi kincseket, amelyek a fegyvergyártást, az energiaipart, pontosabban ezek bitorlóinak multicégeit kiszolgálják. Azokra a térségekre teszik rá ezáltal a mocskos mancsukat, amelyekhez csak hosszas küzdelem árán és igen nehéz politikai alkuk során juthattak volna hozzá. De így! „Felszabadítóként”, hálából… azt visznek, amit nem szégyellnek. Márpedig ezek semmit sem szégyellnek. Láthatjuk, a hátsó sorban ott kullognak a mi „békefenntartóink” is. Odavezényelve a kurdok területére, ahová Ámerika már nem engedte be a terroristáit, nehogy kárt tegyenek a gazdag olajmezőkben. Ott sorakoznak a „mi” magyarjaink is, na nem a békét, sokkal inkább a Mol olajkútjait őrizve, elhitetve az itthoniakkal, hogy micsoda hihetetlen hazafias cselekedetet vállaltak! Őrzik a semmit, a másét, amelyből a horvátok és a jó ég tudja kik által kőrözött vezérkar még több milliárdot zsebelhet be, különösen úgy, hogy még a védelmi pénzt is velünk, itthoni kifosztottakkal fizettetik meg. Mert ez ám az igazi biznisz! De ahogy igaz, hogy egyszer mindenkinek mindenért fizetni kell, így ezek sem lesznek kivételek, mert akár ISIS, akár más, de a mások vére árán megszerzett koncért egyszer nekik is fizetniük kell.

harc

Rozgics Mária

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>