Mitévők legyünk, ha beüt a pénzügyi krach

Mitévők legyünk, ha beüt a pénzügyi krach
Damian McBride, Gordon Brown [2007 és 2010 között Nagy-Britannia miniszterelnöke] egykori pénzügyi tanácsadója szerint a küszöbön álló pénzügyi/gazdasági válság sokkal súlyosabb lesz, mint a 2008-as recesszió.
McBride arra buzdít mindenkit, hogy halmozzon föl tartós élelmiszereket és ivóvízkészletet, a tőzsdék ugyanis világszerte lejtmenetben vannak. A tőzsdék bukása zendüléseket és olyan állapotokat idézhet elő, melyek miatt nem lesz tanácsos, hogy bárki is elhagyja az otthonát.
A küszöbön álló pénzügyi összeomlással kapcsolatos első tanácsa: helyezzük biztonságba a készpénzünket, arra ugyanis nem számíthatunk, hogy nyitva lesznek majd a bankok vagy működnek a pénzfelvevő automaták, vagy hogy használhatjuk a bankkártyáinkat.
A második tanács: ha nincs otthon legalább egy hónapra elegendő tartalék ivóvizünk, tartós élelmiszerünk és mindaz, ami létfontosságú az életben maradáshoz, szerezzük be minél előbb.
Harmadik tanács: állapodjunk meg szeretteinkkel, hol lesz a gyülekezőhely, ahova megpróbálunk eljutni, ha megszűnik a tömegközlekedés, és lehetetlenné válik a kommunikáció.

The Independent, 2015. augusztus 30.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>