Nem provokálok, vokálok /nem egyedül állok!/

Nem provokálok, vokálok /nem egyedül állok!/

 

Ha én király lennék, a pedagógusokat mind elkergetném. Ha rosszul megy a bordélyháznak, nincs helye a sok szószátyár leánynak. Menjenek építeni, gyártani, de leginkább kapálni. Tanulják meg, mit jelent értéket teremteni és nem „hordozni”, pusztítani. Kötelezővé semmit sem tennék. Sem óvodát, sem bölcsődét, sőt ezt a bömbölcsödét kiiktatnám, a pénzzel megdobnám az anyukát, hogy neveljen Berzsenyi Danikát. Ő sem ismerte sokáig az iskolát, mégis minden magyar büszke lehet rá. Betartatnám az ősi magyar szabályt, csak az tanítson, aki kijárta az élet 7×7 esztendős iskoláját. Aki pedig 10×7 évet élt férfi, tanítson ingyen a gyerekek örömére, fakultatívon. Ültessenek fát, javítsanak kerékpárt, kismotort, neveljenek tücsköt-bogarat, madarat. Ismerjék meg a munka örömét. Sport, kirándulás, színház, tánc, bármi más – szabad a választás. Addig járhat múzeumba, amíg meg nem unja. Aki fiatalabb, mint 7×7, építse családját, egzisztenciáját, gyarapítsa saját maga harmóniáját, tudását, intelligenciáját. A tanítás akkor eredményes, ha az ismeretet a tanítvány csorbítatlan tovább tudja adni. Sikeres, ha gyakorlati alkalmazásra is képes. Ez minden tanítás fokmérője és szinergiájának titka. Minimalizálnám a frontális oktatást, töröljék ki agyukból a tananyagmániát. Legfőbb kötelesség, hogy fejlődjön a népesség. Tudjanak olvasni hangosan (fonetika, retorika, esztétika) diktálás után (hallásmemória), szépen írni (esztétika) szavalni (empátia, memória). Mindenkit szerepeltetni – öntudatot erősíteni. Na és még elfelejtem: számolni fejben. Összeadni, kivonni, szorzótáblát még álmában se felejtsen senki. Mi negyvenen voltunk az osztályban, mindezt tudnia kellett magyarnak, cigánynak.

Ha én király lennék, minden gyereknek jogosítványt is adnék. Előtte koszolódjanak olajjal, csavarral, dugattyúval, megszakítóval, akkuval, benzingőzzel, KRESZ-szel, motorral. Ha nincs kocsi, sem jogosítvány, az ilyen ma már mind hitvány. Érdekes, ami minden nap hasznos, szükséges, az nem NAT-képes. Azért fizessen minden rabszolga, sőt, ha számára a kenyeret adja, akkor fejét egy életre járomba hajtsa. Írni, olvasni, számolni, szépen beszélni, már rég elvette a pedagógia „eszét”. Fegyelmezést, kölcsönös tiszteletet közöttük ne keress. Marják egymást, mint a ketreces pulykák.

De ez még semmi! Közösséget kell nevelni, nem gyúrni-versengeni, egymásért kell vetekedni. Nem kell sport minden nap. Őrült gondolat. Elég, ha hetente 1x, 3x mindenki jól megizzad. Le kell mosakodni, ruhát mosni, sőt varrni. Fatálisan rossz órarend-szisztéma a készség-tárgyakat megutáltatni, frontál-oktatásnak meg a hivatal-szemléletnek kedvez, de nem a gyermeknek!

Csokonai mestert még a próbálkozástól is elrettentették. Igazi tanítók és nem tanurak kellenek! Nincsen kréta! WC-papír!? Kevesebbet kell lopni! Rálátok iskolákra, óvodákra. Lopnak, mint a szarkák. Naponta hordták az intézményekből az állatoknak az élelmet, nem adták ki a repetát a gyerekeknek. Becsületes, szorgalmas konyhásnak kiadták az útját! Saját gyerekemmel volt esetem, hogy a matematika feladatát a sztárolt-dotált funkcionár tanárnője nem tudta megoldani. Ezért mondom mind-m ind elhajtani! A dupla-gondol CLUB-harsona zengi: tüntetőink kapzsiak, lusták, „így mondja a kormány”. Primitív tákolmány, hogy hergeljék a korlátolt tanerő állományt. Változást akarnak, rosszat, még rosszabbra, attól lesz boldog a szakma erkölcstelen alja. Klebelsberg pörög a sírjában, a szülő pedig erőlködik kínjában, gyermeke megutálja, depressziós, majd autista lesz. A diszlexia nem születési hiba! Folytathatnám vég nélkül, de ez sem fog lemenni a hergelők torkán! Ha mégis, én lennék a király, szenvedély lenne a tanulás. Szerencsés a világ, mert nem vagyok király, nem repül a gerinctelen nyali maniszter, helyére nem kerül a Polgár-lányok anyja, nem lesz helyettese a Judit-lány, nem tanácsadójuk a depressziós apukájuk. Leállítanék minden pénzszivattyúgépet, menjenek a szélnek. Bömbölnének is minden csövön a parazita népek.

 

Ez a heti TOTojás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>