Olvasói levél helyett – híradás a diós süteményről

Olvasói levél helyett – híradás a diós süteményről

 

Mindenekelőtt, a fejlesztők nevében, tisztelettel köszönöm mindazt a pozitív visszajelzést, amit elküldtek nekünk a Torda szelet Kedves Fogyasztói. Szellemi és lelki épülésünkre szolgál minden értesítés, s egyben felmérhetetlen segítségünkre van abban, hogy egyre pontosabban lássuk milyen élettani momentumot érintettünk meg a mezo-elemek okszerű pótlásával.

Az elmúlt vasárnap egy ritka ünnepségen volt szerencsém részt venni. Langó Imre Barátom és Családja megmentette az ősi családi fészket – tájházat alakítottak ki belőle a község szívében, a köz javára. Egykori magyar-tanárom társaságában álldogáltunk a fenyőfa alatt, s figyeltük a helyi hagyományőrző csoport ezen alkalomra összeállított műsorát. A rövid szünetekben szót is váltottunk egymással – szerencsére, még mindig van mondanivalónk. A műsor után lajbis legények, férfiak, pruszlikos leányok és asszonyok kínálták körbe a vendégeket. Régi szokás szerint, kaláccsal, pálinkával, vízzel és süteménnyel. Hát, őszintén bevallom, nem voltam éppen desszertes hangulatomban. Ám az egyik asszonyka, aki diós édességgel járt körbe, erélyesen rám szólt, hogy nekem muszáj abból vennem. Nagyon értetlenül nézhettem rá, mert rögtön hozzá is fűzte a magyarázatot.

A múlt év folyamán nagyon beteg volt, azt sem vette biztosra, hogy megmarad. De végigjárta az orvosi protokollt, közben eszegette a Tordát – és ím, itt van. Sütött is a rendezvényre, el is tudott jönni, meg is kínált az édességgel – hát fogyasszak belőle, mert bizony, közöm van ahhoz a diós szelethez. Elfogadni könnyebb volt, mint lenyelni. Nem az asszonyka tehetett róla, hanem a gombóc a torkomban. Úgy látszik, a jó történések elviselését újra meg kell tanulnunk. Segítsen hozzá minket a Jóisten! Áldás!

Kucsora István

 

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>