Péterfai János: Tündérek

Péterfai János: TÜNDÉREK

 

TÜNDÉRIA KORA

Csapjunk a tündér probléma közepébe, vagyis „in media res”. Azt hiszem, senki sem ismeri a Tündér szó valódi jelentését. Hatalmas hiba ez is, mint az összes többi nyelvi hiányosság, ami súlyosan akadályozza őseink valódi nyelvét és közléseit megérteni. Ezen a rettenetesen káros hiányosságon ha csak kicsit is lehet segíteni, akkor a kicsi segítség is rendkívül fontos lehet a továbbiakban. Amikor sikerül felderíteni egy-egy szó valódi jelentését, akkor az ősök világáról a homály elfoszlik, közelebb kerülünk hozzájuk, és egységbe szövődik múlt, jelen és jövő. Mint egy gyönyörű mozaik kirakásakor a részek, ha helyükre kerülnek, úgy válik a kép, a magyar nyelv, egyre csodálatosabbá és szebbé, gazdagabbá.

A tündérek a magyarok ősei. Abból a korból erednek, amikor az emberek agyában még nem teljesen kristályosodtak ki a szavak, a szavakhoz fűződő jelentések. Rendkívül erős volt a képi látás, a képeket igyekeztek őseink szavakba önteni. A közösségek egyre jobban pontosították a szavak jelentéseit. De ugyanakkor volt már egy több kontinensre kiterjedő emberi hálózat, amelynek tagjai megértették egymást, de a fejlődés, a szavak jelentéseinek bővülése további kapcsolatokat igényelt. Ahol a kapcsolatok elmaradtak, a nyelvek önálló fejlődésre tértek.

A tündérek tehát nem mások, mint saját őseink, messze az alsó kőkor idejéből. Mivel kétszázezer év óta írunk, és őseinknek gazdag képzelete volt, kétségtelen az a magyar hagyomány, hogy csillagokból születünk, és csillagokká válunk, amikor elhagyjuk földi életutunkat. Ez a csillagvallás alapja, amiből a többi vallás keletkezett. A tündérek a magyarok, az utolsó tündér nép, akik hagyományaikban még ma is tartják tündérségüket.

A tündérek átmeneti lények, írják sokan. Az istenekhez hasonlatosak, de úgy tűnik, régebbiek az isteneknél. Egyes sajátosságaik az angyalokkal rokonítják őket. Ezekhez a meghatározásokhoz annyit lehet hozzáfűzni, hogy itt vagyunk a Földön, nem vagyunk átmeneti lények, nem vagyunk hasonlatosak az istenekhez, az angyaloknak sem vagyunk rokonai. Az viszont igaz, hogy a mai emberiség 95-99%-ának az ősei vagyunk. A múló idő folyamán, amikor nagyon sok nyelv és nép jött létre, a tündér tudat is változott. A mai változatos tündérvilág azonban mind a magyar csillagvallásból ered.

Megjegyzendő, igen sok támadás éri a magyar tündérvilágot, azt állítván, hogy egyszerű, sok motívumot másoktól vett át, csak egyes földrajzi részeken jelenik meg gazdagon a magyarok lakta területeken. Természetesen az ellenséges állítások nem igazak, 2-3 ezer éves népek egyes kutatói akarják magukat és népüket fényezni ősapáik, a magyarok ellen. Nem tisztességesek ezek az eljárások, amelyekkel a könyvek és az internet is tele vannak.

Érdemes megpróbálni a magyarokhoz köthető tündérek csoportjait felvázolni. Nagyon sok kutató foglalkozik velük, többnyire helyes alapokon. Mivel a téma rendkívül gazdag, nem hiszem, hogy meg lehet közelíteni a teljességet, de talán a további kutatóknak megfelelő alapot lehet adni a további fejlesztésekhez.

Tündéria az a terület, ahol egykor a magyarok laktak, vagy magyarok jártak, és összeolvadtak a helyi, már nem magyar nyelvű népességgel. Nagyjából az egész Földet érthetjük alatta. Tündéria kora nagyjából 270.000 évtől Kr.e. 6.000 évig terjedhet, amely korban a magyar nyelv volt elterjedve, illetve a magyar nyelvcsaládba tartozó nyelvek, a Föld felszínének nagyobb területén.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>