Pisont István új szerepben.

Pisont István új szerepben.

A harmincegyszeres válogatott labdarúgó a Budapest Honvéd csapatában kezdte profi pályafutását 1988-ban. A hét itt töltött év alatt három bajnoki címet nyert csapatával „a legnagyobb király”. Ezt követően légiósnak állt és komoly nemzetközi tapasztalatra tett szert. Pályafutása végén hazatért Magyarországra és az MTK, majd a Vecsés játékosa lett. Utolsó aktív éveiben került a lakhelyéhez közeli 1908 SZAC KSE amatőr csapatához. Pestszentlőrincen nem csupán egy egyesülethez került. A SZAC Család tagja lett. A kis csapat Pisont István aktív közreműködésével megnyerte a Budapest II. osztályt.

Az edzői pályát korábbi csapatában, a Vecsésben kezdte. Ezt követően került a Magyar U17-es, majd az U18-as válogatotthoz, melynél 7 évig dolgozott. Ez idő alatt PRO-licence végzettségre tett szert, mellyel kis hazánkban még mindig nem sokan büszkélkedhetnek. A sikerek és kudarcok után végül 2015-ben elköszönt a fiatal nemzeti tizenegytől.

2015 júliusában komoly váltásra szánta el magát. Visszatért a SZAC Családba, melytől az elmúlt években sosem szakadt el igazán. Pisont István, alias Trezi (ahogyan barátai és kollégái nevezik őt) elvállalta az egyesület Utánpótlás Szakmai Igazgatói pozícióját. Ezzel együtt ellátja majd a frissen megalapított Deák „Bamba” Labdarúgó Akadémia vezetői teendőit is. Az akadémia névadója Deák Ferenc „az évszázad gólkirálya”, a 107 éves egyesület legnagyobb alakja egy szezonban 66 találatig jutott, mely mindmáig világrekordot jelent.

A kis Budapesti egyesület komoly célokat tűzött ki maga elé, az utánpótlás-nevelés területén. A július 7-én tartott sajtótájékoztatón Pisont István bemutatta a rövid és hosszú távú terveit, melynek az „út Magyarország élvonalába” nevet adta. Célja, hogy példaképeket állítson a fiatalok elé, valamint gondolkodó, kreatív, technikás és a focit élvező játékosokká nevelje őket. A hangsúlyt a látványosságra és a játék örömére szeretné helyezni, mely reményei szerint komoly eredményekhez fog vezetni. Az akadémia képzési rendszerének alapja, hogy felkutassa, kibontakoztassa, és életkoruknak megfelelően gondozza a tehetséges játékosokat, akiket akadémiai és elit program vezet majd át a felnőtt futballba.

 

8. SPORTpisont3

Abonyi Péter – utánpótlásedző

One thought on “Pisont István új szerepben.

  1. ,,,hàt igen,,erre lenne szuksèg a labdarùgò vilàgban! Egy kis rend, fegyelem,,, ès jàtèk tudàs, a sok tetovàlàs ès egyèbb làtvànyos (botrànyos) hulyesèg helyett. Milànòban èlek ès mivel Silvio Berlusconi hadi tudòsitòja voltam, kozel kerultem a Milan foci csapatàhoz is.Màr majdne kiesett az NBI bol amikor a “Cavaliere” megvette. Akkor mèg O maga figyelt mindenre.Fiatalabb is volt,igy gyorsan “gatyàba ràzta” a MILAN-t. De mèg ott sem volt ilyen ambiciòzus filozòfia,mint amilyet most a SAC-ba be akar vezetni ez a nagyszeru SPORTEMBER. Erthetetlenul àllok azzal a tènnyel szemben,hogy mikozben a vizilabdàzòkon nincsenek exotikus tortènetek “borbe festve” (ès sokan a DR. cimet is a nevuk elè tehetik,,, addig a labdarùgòk mindig a renitenskedèsssel, ferràris autò balesetekkel, gyorshajtàssal ès tetovàlt-èlo-kèpkènt szeretnek ” feltunni “.Nagyon helyesen a Magyar Edzo, Pisont Istvàn èppen ennek a vilàg trendnek az ellenkezojèt hangsulyozta ki az intrvjujàban. Ehhez mèg kètszer is hozzà tett valamit, amit ma màr csak nagyon kevesen mernek kimondani: NEVELNI akarja a jàtèkosait,mikozben màr minden teruleten,mindenki csak:OKTAT.Nos a nevelès nèlkul nincs jòl mukodo tàrsadalom. E- DUC -ARE “ducere” = vezetni,kivezetni a serdulo embereket a gyerek korbòl a felnott korba.Ez a cèl màr az Antik Ròmàban is fo cèl volt a Honatyàk elott. Màskèpp Ròma nem vàlhatott volna Vilàg Bisodalommà. Katonàit szinte lehetetlen volt legyozni. Utjai mèg ma is forgalmasak. Vizvezetèkeit sem ràgta mèg ki az ido vas foga! En Hadi Tudòsitòkènt dolgztam tobb mint 40 èvig. Ott az “èlet” neveli a szakembereket.Aki csak a kulsjeère ad, elveszett ember.Fegyelem,kultùra,kolcsonos tisztelet nèlkul,,,hamar egy golyòt ropitenek belèd valahol.Gratulàlok Pisont Istvànnak ès,,,, hajrà SAC. Kocsis Andràs i.T.i. Film Director UNESCO

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>