Rendcsinálók

Rendcsinálók

 

“Orbán Viktor katonája vagyok, legszebb katonája…”. Ezt fogja énekelni a 150 magyar Rambo, Bagdad felé menet. Lehetnének 300-an is, mint a hős spártaiak, de akkor nem maradhatna itthon senki. Tiszta röhej ez az egész! Elnézést, de nem tudok mást mondani egy olyan országra, ahol összesen van 4.500 bevethető katona és a hadi eszközökről nem is érdemes beszélni, mert már én szégyellem magam. A rendőröket csak azért nem küldik külföldre bevetni, mert nem lenne, aki megvédje őket. Komolyan, nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek! Csupa olyan országgal vagyunk körülvéve, akik alig várják, hogy rátehessék a kezüket a meghagyott zsebkendőnyi területünkre. De, mit nekik a számtalan történelmi példa és a nyilvánvaló gyűlölet ellenük, ők lenulláztak minket. 25 év alatt beszüntették a hadkötelezettséget, hogy a nyafka, héber úri majmoknak ne kelljen bevonulniuk és legyen idejük a karrierépítésre, az élvezkedésre meg a Mona Lisa lesmárolására. (Próbálnának nem bevonulni Izraelben, vagy Ausztriában!) Ami mozdítható hadi felszerelés volt az országban azt mind széthordták a MÉH telepekre, vagy dobra verték Afrikában aprópénzért. És mindezt csak azért, hogy ne kerüljön pénzbe a hadsereg! Most itt állunk meztelenül, védtelenül, fegyvertelenül és bevethető, ütőképes személyi állomány nélkül. Ha ez nem nyílt hazaárulás, akkor mi? Ezekhez képest Kohn Béla, Linder Béla meg Károlyi Mihály valóságos Hunyadi Jánosok és Zrínyi Miklósok voltak. Mert azért valljuk be, hogy ezt a fokú kiszolgáltatottságot még ők sem merték megtenni velünk. Ukrajnából már áthallatszanak az ágyúlövések, a tótok, oláhok meg a szerbek csak a lehetőségre várnak, hogy eltörölhessenek minket a térképről. De, ez mind nem baj! Csak ne kerüljön pénzbe, hogy legyen mit zsebre gyömöszölni. De, ide a zseb már nem elég, ide már a talicska sem elég, ide már teherautó kell -, annyit lopnak. A cseheket és az osztrákokat meg kell süvegelni, mert úgy védik a hazájukat, hogy az párját ritkítja Európában. Nem véletlenül említettem őket, mert nagyjából azonos velünk a lakosságuk és a területük. De, ide nem kell katona, nekünk elég egy alabárdos svájci gárda is, a Michelangelo tervezte csíkos egyenruhában, hadd parádézzanak, ha jön valaki -, másra úgy sem jók!

Na, de amiért így kiöntöttem magamból a keserűséget, az nem más, mint a most zajló amerikai elnökválasztás várható végkimenetele. Ennél is konkrétabban arról van szó, hogy az aspiránsokat elnézve akármelyik is fogja megnyerni az elnöki posztot, itt kő-kövön nem fog maradni, arra már most mérget vehetünk! A tényállás rendkívül egyszerű. Clintonnétól azért nem várhatunk semmi jót, mert kb. úgy kedvel minket, mint Clemanceau, Bratianu és Benes. De, ez még a kisebbik baj, mert az a nagy helyzet, hogy ő az a fajta gátlástalan némber, aki a zsidó lobby egyetlen füttyszavára megtámad bárkit, gondolkodás nélkül. És most teljesen mindegy, hogy Iránt, vagy Oroszországot -, mert a vége ugyan az lesz! A másik alternatíva, a szintén alkesz ifjabb Bush sem ígéretesebb, mert a családját ismerve ők is Izrael tenyeréből esznek. A Bush klán már számtalanszor bebizonyította végtelen lojalitását a törpe sivatagi állam iránt, számtalan háború kierőszakolásával. Hát, ezért látom én ilyen setéten a jövőnket. De, nem baj! Majd megvédenek minket a NATO szövetségeseink, akik számtalanszor tanúbizonyságot adtak már nekünk a fegyvertársi hűségükről! Csak aztán nehogy megint itt korzózzanak az Andrási úton meg a Gellért Szállóban, mint nem is olyan régen. Na, akkor mennék én a Dunának, de minimum egyet biztos magammal vinnék!

 

Horváth András

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>