Szent Korona Mindnyájunkért találkozó 2015

Szent Korona Mindnyájunkért találkozó 2015

A Szent Korona Társaság szervezésében 2015 június 13-14.-én másodszor, nyílt, szabadtéri Szent Korona találkozó hétvégét tart Máriaremetén a cserkészházban. A hétvégén szeretettel várunk minden érdeklődőt aki tiszteli, szereti a magyarok ma provizórikus főhatalmát a Szent Koronánkat. A hétvégén neves korona kutatók és előadók tartanak előadásokat, este népzene, népi tánc (igyekezetünk szerint bevonva a kerületi iskolákat), gyerekek számára vasárnap kézműves programok (nemezelés, kosárfonás, ötvösmunka, rovásírás tanítás), szombat este filmvetítés, táncház és tábortűznél történő közös főzés, zenélés, éneklés.

2015.június 13.-án szombaton:

8.45 – 9.00 Megnyitó
9.00 – 9.45 Szakács Gábor Hunok megítélése a 2014-es tankönyvben
10.00 -10.45 Gáspár Károly Ha visszatérsz Istenhez, az életedből végleg száműzheted a kábítószereket!
11.00-11.45 Mireisz Tibor A Szent Korona keresztény üzenete

12.00-13.00 Ebédszünet Az udvaron zene

13.00-13.45 Dr Horváth Attila A Szent Korona és a történeti alkotmány
14.00- 14.45 Friedrich Klára A Szent Korona két rovásjelének üzenete
15.00-16.30 dr Zétényi Zsolt A Szent Korona az alaptörvényben
17.00-18.30 Kocsis István A Szent Korona Tan időszerű kérdései

18.30- …. Sinkovits – Vitay András színművész műsora záróráig

2015 június 14.-én vasárnap:

9.00-11.00 Ludwig Rezső A magyar Szent Korona és egyiptomi vonatkozásai
11.15 12.00 Nyáry Éva A magyar Szent Korona zománcképei

12.00-13.00 Ebédszünet Az udvaron zene

13.00-13.45 Vesztergám Miklós Első lépcsőfok a Szent Korona Tanhoz
14.00-14.45 Balog Barna A Szent Korona Tan és az Európai Unió
15.00-15.55 Simó József Maradnak az igazak és a jók…
16.00-17.00 Katolikus mise Dr Dévényi Ferenc atya
Zárás

A rendezvényen végig jelen van a Szent Korona d.Hummel Gizella által készített másolata, mely díjmentesen megtekinthető
A területen büfé és illemhely működik.

Rendfenntartást a Pilis Security végzi.

A belépés minden napra ingyenes..

A Szent Korona Társaság célja, hogy Magyar Szent Koronához és Szent István királyhoz kapcsolódó nemzet és állameszme szellemi örökségének, korunkhoz szóló üzeneteit közvetítése. Ezt a célt a Társaság ismeretterjesztő előadásokkal, írásos kiadványok megjelentetésével, valamint személyes találkozások útján valósítja meg. Tevékenységi körébe tartozik a nemzeti tudat, önbecsülés, a hazafias érzés fenntartása, cselekvő erővé tétele, a társadalmi összetartozás és összefogás előmozdítása. A Társaság kulturális tevékenysége körében ellátja a magyarság ősi és jelenkori kulturális emlékeinek megjelenítését, továbbá az ifjúság felvilágosítását az őket ért hatásokról (úgymint a kábítószer, alkohol stb.) Ezt a célt audiovizuális és személyes felvilágosító előadásokkal, valamint a káros hatások elleni küzdelemmel, a védekezés útjainak feltárásával valósítja meg. Fenti célok folyamatos megvalósításának egy jelentős országos állomása a másodjára megrendezett ” Szent Korona Mindnyájunkért !” Találkozója 2015, mely bevonva a környező iskolák vezetőit és megfelelő reklámtevékenység kifejtése után hozzájárulhat a nemzeti kormány által is kívánatos nemzet és hazaszeretetre nevelés, drog és kábítószer elleni harc és a történelmi igazságok megismerése érdekében kifejtett országos munkának.
Elvárható, hogy megfelelő támogatással és kerületi együttműködéssel megvalósuló találkozó , mind a lakosság minden rétegének, mind a környező települések polgárai számára kellemes és hasznos hétvégi időtöltést valósíthat meg, melynek építő és nevelő hatása társadalmunk közös érdeke. Terveink szerint az előadások online is megtekinthetőek lesznek.
Közvetlen hatásában szeretnénk megismertetni a magyar Szent Koronát, annak tökéletes eszmerendszerét a hallgatók részére. Drogmegelőző előadásunkkal segíteni a kerületben kifejtett hasonló tevékenységeket. Folklór és néphagyomány tiszteletre nevelni azokat akik szívéhez eddig nem jutott el a magyar múlt, nemzettudat és a haza szeretete. A legkisebbek részére sátrainknál varrás, fonás, nemezelés, kisebb ötvösmunkákkal szerettetjük meg a kézműves mesterségeket. Rovásírás tanítóink a Kárpát- medencére kiterjedő versenyeket rendeznek folyamatosan, melynek megszeretése esetén bekapcsolódhatnak a kerületi iskolák diákjai is a nemzetközi versenyekbe.
Bízunk a keresztény szeretet és együttlét közösség építő erejében.

Köszönettel:

Mireisz Tibor
Szent Korona Társaság
06/70 9432430

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>