Thorstein, az előkelő kerékvető

Thorstein, az előkelő kerékvető

 

Még sosem választottam. Nem követendő példa. Most sem fogok, amit senkinek sem javasolok. A választási kérdések, amint a konzultációsok is naivak, nem lényegesek, lenézik a választót, kétszínűek. A titkos, folyamatosan működő betelepítési megállapodást tegyék előbb közzé! Szüntessék be az állampolgársági szatócskodást! Kérdésem: Talán parlamenti hozzájárulással jöhetnek akárhányan, akárkik? Történelmi tény , sem a képviselők, sem a bírák testében nincs gerinc. Farizeus az állam, mégis hasznos a választás, mert az agyagba döngölt EU-s népeknek még ennyi sem jár, hát lássanak valami példát. Mennyit ér egy választás, arról beszélhetne a MIÉP vagy éppen bármely osztrák. Örököltem egy kerékvetőt /Thorstein/. Eredetiben 120 éves az írás, a magyar címe: Az előkelő osztály elmélete. Sehogy sem tudtam megemészteni, hogy lehet, hogy egy apagyilkos Simek Kitti vagy Farkas F. elnöki kegyelmet kap és Geréb Ágnes ma is járja a kálváriáját. Sorolom, amit fel sem fogok. Nagy Imre jelen volt, amikor megöltek minden Romanovot. Egyik elnökünk valahol patkány címet kapott. Másik eset. Egy közeli ismerős rebegte halála előtt, hogy ő vitte be a lehallgató készülékeket a minisztériumba, akkor még miniszterhelyettes elvtársnak, akinek más valós funkciója nem is lehetett. Mostani elnökünk is kifarolt a Geréb-tokból, mániája a széndioxid, beképzelt, buta, az ilyet ki kell hiperventillálni, de nem a széndioxidot, mert már terjed az USA-ban az Alcheimer- és Parkinson kór. Egykoron 250-szer több széndioxid volt, mint ma, azaz 6,5 – 7,5% és a Jeges tengernél buja vegetáció honolt. Ezt megérteni túl magas az elnöki trónon. Thorstein Veblen szerint „kezdetben a csoport harca volt a nem emberi környezettel szemben, most az egyén vagy csoport emberi környezet elleni harcává vált… Szakadatlan a versengés és az ellentét, osztályok és egyének között… Az egyén sikerét az segíti elő, ha nincsenek aggályai, rokonszenvei, nem becsületes és nincs tekintettel mások életére. Ez a típus a legjobb esetben is „okos és semmire sem jó fickó”. Képes derűsen károsítani, eltaposni embertársait. Aki ilyesmire nem hajlandó, lelkiismereti belső okok miatt, megmarad a termelés lenézett világában. Az előkelő (lesure, magyar kiadásban „dologtalan”-nak fordították) osztály állományát ilyen szelekciós folyamat tartja fenn.

A gazdagság felhalmozásának a legjobb módszere a ravasz praktikák, a csűrés-csavarás. Az előkelő osztályba történő felemelkedés a pénzügyi sikereken keresztül valósul meg. Az eszményi pénzügyi ember csakúgy, mint a tipikus bűnöző – gátlástalanul saját céljaira használja fel a személyeket, érzéketlen mások érdekeire, a későbbi következmények iránt, a bűnözőktől eltérően élesen érzékeny a státusra, élvezi a céltalan versengést. „Megfigyelhető az eszményi pénzügyi embernek a bűnözővel való furcsa rokonsága”. A kerékvető elemzése hosszadalmas, lenyűgöző, utóbbi megállapítása ad magyarázatot a Simek Kittik – Farkas Flórik amnesztiájának, dokumentálja elnökeink emberi minőségét, nem véletlen affinitásuk a közönséges, szélsőséges bűnözők iránt, éles kontrasztban Geréb Ágnes pokoljáratásával.

Nem véletlen háttéralkuk juttatták őket meg nem érdemelt módon státusukba. Ami sajnálatos, hogy innen nézve tiszteletre méltó kivételt sem látni a teljes, transzparens „dologtalan” /lesure/ osztályból. Ezeket a tényezőket Marx nem láthatta, ő Görgeyt méltatta és vele minden magyart. Ugyanez a „krém”, ha kell, rajongana Hitlerért? Kivételesen fontos a választási részvétel a kívülről-belülről ránk acsarkodó hiénák féken tartásáért. Éppen ezért mindenkit biztatnék, el kell menni választani! Nézzék el nekem, az öregnek, hadd morogjak kedvemre.

 

Norvég Tojás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>