Vladimir Bukovszky: Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása

Vladimir Bukovszky: Az EU és a Szovjetunió összehasonlítása

 

Nem igazán érthető számomra, hogy miután végre eltemettük ezt a Szovjetuniónak nevezett monstrumot, egy másik, hozzá nagyon hasonló monstrumot, az Európai Uniót éppen most építsenek fel. De mégis, mi ez az Európai Unió pontosan? Talán, ha összevetjük egy kicsit a szovjet verzióval, talán megkaphatjuk a választ. Nos, a Szovjetuniót 15 soha meg nem választott ember irányította, akik egymást nevezték ki a pozíciókra, és akik nem tartoztak elszámolással senki irányába. Az Európai Uniót két tucat, soha meg nem választott ember irányítja, akik egymást nevezik ki a pozíciókra, titokban találkozgatnak és nem tartoznak elszámolással senki irányába, és akiket semmi lehetőségünk leváltani. Erre persze valaki azt mondhatja, de hát az Európai Uniónak van egy megválasztott parlamentje! Nos, a Szovjetuniónak is volt egy parlament félesége, a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa. Annyi volt a dolga, hogy lepecsételte a politikai döntéseket, amelyeket fent meghoztak. Pontosan annyi, mint az Európai Parlamentnek, ahol a kamarában a felszólalási idő csoportonként limitált, és legtöbbször 1 percre korlátozódik felszólalókként. Az EU-ban több száz és ezer eurokrata van, mindegyik hatalmas fizetéssel, személyzettel, szolgákkal, bónuszokkal, előjogokkal, egy életre szóló mentelmi joggal, és ezeket csak egyik pozícióból a másikba rakják át, függetlenül attól, jól végzik-e a dolgukat vagy sem. Nem pont olyan, mint a szovjet rezsim?

A Szovjetuniót erőszakkal tartották fent, gyakran megszálló katonai csapatok segítségével. Az Európai Uniót ugyan nem katonai csapatokkal tartják fenn, de szintén erőszakkal, gazdasági szankciókkal és fenyegetőzésekkel. Ahhoz, hogy megmaradjon, a Szovjetuniónak folyamatosan terjeszkednie kellett. Abban a pillanatban, ahogy nem tudott tovább növekedni, azonnal elkezdett összeomlani. És én azt gyanítom, hogy az Európai Unió sorsa is ez lesz. Nekünk azt mondták, a Szovjetunió azért kell, hogy létrejöhessen egy új történelmi közösség, a „szovjet” nép. És, hogy mindenkinek el kell felejtenie a nemzetiségét, az etnikai tradícióit és a helyi szokásait. Úgy tűnik, hogy az EU-ban ugyanez a helyzet. Nem akarják, hogy britek legyenek meg franciák, egy új történelmi közösséget akarnak, legyen mindenki „európai”! Nyomd el minden nemzeti érzésedet és úgy élj, mint egy multinacionális közösségben. A 73 év alatt ebben a szovjet rendszerben több konfliktus alakult ki, mint bárhol máshol a világon. A Szovjetunió legfőbb célja a nemzetállamok felszámolása volt. És pontosan ezt figyelhetjük meg ma Európában. Brüsszel igyekszik magába olvasztani a nemzetállamokat, hogy ilyenek ne is legyenek többé. A korrupció mélyen átjárta a szovjet rendszert, egészen legfelülről a legaljáig. És az EU-ban sincs ez másképp. A rendszerbe beletervezett korrupció, amit a Szovjetunióban megfigyelhettünk, az most az EU-t járja át. Akik felszólalnak ellene vagy leleplezik, azokat elhallgattatják, vagy megbüntetik. Semmi nem változik! A Szovjetunióban itt voltak nekünk a GULÁG-ok. Én úgy látom, hogy az Európai Unióban is van már egy GULÁG! Egy „intellektuális GULÁG” ez, amit „politikai korrekt” -ségnek nevezünk. Ha bárki megszólal nemi vagy faji kérdésben, vagy ha nézetei eltérnek a fent jóváhagyottól, akkor azt rögtön kiközösítik. Mindig így kezdődik a GULÁG, a szabadság elvesztése! A Szovjetunióban azt mondták nekünk, hogy egy erős, föderációs állam kell, hogy elkerüljük a háborút. Az Európai Unióban szó szerint ezt mondják.

Összefoglalva: mind a két rendszer ugyanarra az ideológiára épül. Az EU nem más, mint a régi szovjet modell, csak nyugati köntösbe öltöztetve. De ugyanúgy, ahogy a Szovjetunió, az EU is már magában hordozza a saját pusztulásának a csíráit. Sajnálom, hogy amikor összeomlik – és higgyék el, össze fog! – hatalmas pusztulást hagy majd maga után és komoly etnikai és gazdasági problémákat. A régi szovjet rendszer nem engedte magát megreformálni, ugyanúgy, ahogy az Európai Unió sem. De van egy alternatívája annak, hogy két tucat önjelölt hivatalnok irányítson Brüsszelből, úgy hívják: FÜGGETLENSÉG! Nem kell feltétel nélkül elfogadnod, amit ők ott neked elterveznek. Meg szokták egyáltalán kérdezni tőled, hogy te akarod-e? Én már éltem egy ilyen rendszerben és higgyék el, nem működik. Minél több törvény meg szabály van bennünk, annál robotiasabbak vagyunk, mert annál kevesebb hely, idő és energia marad a megértésének. Ha robotként szeretnéd élni az életedet, azokra hallgass, akik a törvényeket és szabályokat hirdetik. Ha pedig a lét legcsodálatosabb teremtményeként, emberként szeretnél élni, figyelj önmagadra, és azokra, akik a megértést terjesztik.

 

/szabad gondolat/

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>