002 003
Orbán-kormány abortuszpolitikája = Gyurcsány-kormány abortuszpolitikájával
Sajnos hazugság az Alaptörvényünkben, hogy “a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.” Szívügyünk a szívhangtörvény (az abortusz előtt a gyermek szívhangjának meghallgattatása, tájékoztatásul a döntés súlyára vonatkozóan), melynek bevezetésével esélyt adnánk a magzati életkorú gyermekeknek, hogy legalább az utolsó szó jogán életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal, tehát a Mi Hazánk Mozgalom javaslata nem szigorítást, csupán tájékoztatást jelent. Mégis leszavazták.
De nem adjuk fel, hiszen hazánkban az abortusz a vezető halálok, sőt az abortuszok száma nagyobb, mint a tíz vezető haláloké összesen. Az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája, mely a legártatlanabb és legvédtelenebb emberek, azaz a magzatok ellen irányul. Pedig a gyermeket nem kötelező felnevelni, örökbe is lehet adni, sokan várnak rá… Az életünk ugyanis a fogantatás pillanatában kezdődik, s egyenértékű bárki máséval. Védjük meg a magzatgyermekeket, minden emberi életet! Segítsünk az édesanyáknak, hogy terhesnek tűnő állapotból várandóssá legyenek!
Az Alaptörvény szép szavaival szemben valójában “bemondásra” végzik az abortuszokat, indoklás nélkül kérhető, és a helyzet vizsgálata nélkül el is végzik a terhesség megszakítást, állami támogatással. Sokan tévesen egyfajta fogamzásgátlóként alkalmazzák az abortuszt, vagy egy fogászati beavatkozás szintjén kezelik ezt a súlyos döntést. Még az édesanya sem kap tájékoztatást döntése súlyáról, következményeiről. Ezért van szükség a szívhangtörvényre, mely nem szigorítást, hanem tájékoztatást jelent.
Sajnos a Mi Hazánkén kívül már egyetlen párt programjában sem szerepel a magzatvédelem (és a terhes nők megsegítésének ügye, hogy a kezdetben talán lehetetlennek tűnő szülői szerepet minél többen érezhessék vonzóan várandós, sőt áldott állapotnak). A szívhangtörvény Novák Előd utolsó országgyűlési képviselői indítványa volt 2016-ban, és Dúró Dóra ebben a ciklusban is benyújtotta, de leszavazták. Mégsem adjuk fel!